Klick op Bekijken op Youtube, anders doet hij het niet!
Waarom eten en drinken in het werklokaal gevaarlijk is
In een werklokaal gebruik je materialen zoals verf, lijm, klei en gips. Hierbij komen vaak kleine stofdeeltjes en chemische stoffen vrij, die je misschien niet ziet, maar die wel in de lucht en op tafels terechtkomen. Als je eet of drinkt in het lokaal, kunnen deze stoffen ongemerkt in je voedsel of drankje komen. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid en zorgen voor allergische reacties of buikpijn.
Ook voor de docent is dit extra gevaarlijk. Omdat hij of zij hier elke dag werkt, komt de docent vaker in aanraking met deze stoffen. Op lange termijn kan dit problemen veroorzaken, zoals ademhalingsklachten of huidirritaties. Help de docent en jezelf met deze simpele regel!
Daarnaast kan eten en drinken in het lokaal voor rommel zorgen: morsen kan werkstukken beschadigen, tafels plakkerig maken en ervoor zorgen dat iemand uitglijdt. Daarom is de regel simpel: eten en drinken doen we buiten het werklokaal!
Zo blijft de ruimte schoon, veilig en prettig om in te werken.